SPF
Salicilna kislina, prvotno pridobljena iz lubja rastlin, kot sta vrba in močvirski oslad, se že dolgo uporablja kot sredstvo za različne kožne težave, kot je luskavica, ter stanja, kot so suha, hrapava in neravna koža. Ta beta-hidroksi kislina, ki jo danes najpogosteje izdelujejo v laboratorijih, pomaga nežno oluščiti kožo, da postane mehkejša in bolj gladka.

Pomembne stvari, ki jih morate vedeti o salicilni kislini

  • Vsaka rutina nege kože (s salicilno kislino ali brez nje) mora vključevati kremo za zaščito pred soncem, ki jo je treba nanesti vsako jutro, na deževen ali sončen dan, in nanos obnavljati vsaj vsaki dve uri med dolgotrajnejšim izpostavljanjem soncu. Vendar pa lahko zaradi luščilnega učinka salicilne kisline koža postane občutljivejša na UV žarke, zato je priporočljiva uporaba dodatnih ukrepov za zaščito pred soncem.

  • Prednosti nežnega pilinga, ki jih zagotavlja salicilna kislina, lahko najdemo v čistilnih gelih, losjonih, kremah in drugih formulacijah za nego kože, zasnovanih posebej za hrapavo in neravno kožo ter luskavico. Če jih uporabljate v skladu z navodili, vam lahko ti izdelki pomagajo do bolj gladke in zdrave kože.

  • Zahvaljujoč nežnemu pilingu ima salicilna kislina daljnosežne koristi za hrapavo in neravno kožo in kožne bolezni, kot je luskavica.

Message
Download Chrome