SPF
Dimetikon je polimer na osnovi silikona, ki se v negovalnih izdelkih pogosto uporablja za zaščito kože. Kot druga najpogostejša vlažilna sestavina v vlažilnih negah, takoj za vazelinom, dimetikon pomaga obnoviti kožo, saj izboljša njeno mehkobo in prožnost.

Pomembne stvari, ki jih morate vedeti o dimetikonu

  • Dimetikon tvori pregrado na koži, ki pomaga zmanjšati izgubo vode. Poleg tega pomaga izboljšati gladkost in prožnost kože tako, da zapolni vrzeli med celicami v najbolj zunanji plasti kože.

  • Dimetikon prispeva k občutku »drsenja« pri nanosu izdelka za nego kože, zato se zlahka razmaže po koži. Poleg tega prekrije kožo in jo pomaga navlažiti, hkrati pa zmanjšuje izgubo vode ter koži zagotovi mehkobo in pokritost brez občutka obtežitve.

  • Dimetikon je učinkovita vlažilna sestavina za vse tipe kože, ki je hkrati tudi nežna in nekomedogena (pri nanosu na čisto kožo). Kot zaščitnik kože na določenih ravneh je dimetikon še posebej uporaben za tiste, katerih koža potrebuje dodatno pregrado, ki bi preprečila uhajanje vlage. Izdelki za nego kože, ki vsebujejo dimetikon, so lahko koristni zlasti za suho, srbečo in hrapavo kožo.

Message
Download Chrome