SPF
Derivat vitamina A, retinol, pomaga pri naravnem procesu eksfoliacije vaše kože, zaglajuje in obnavlja njeno površje, s čimer se izboljšuje videz tenkih črt in gub, tekstura kože in neizenačena polt.

Pomembne stvari, ki jih morate vedeti o retinolu

 • Retinolu pomaga izboljšati videz drobnih linij in gub na več načinov. Njegova sposobnost nežnega luščenja pomaga najprej zgladiti in izboljšati površino kože. Nato z zmanjšanjem kopičenja odmrlih celic pomaga razkriti bolj sijočo in zdravo kožo z manj opaznimi drobnimi linijami in gubami.  
 • Na začetku uporabe izdelkov z retinolom se lahko pojavita blago luščenje ali rdečina. Če se pojavijo kakršni koli stranski učinki ali draženje, je priporočljivo, da zmanjšate pogostost uporabe, dokler se koža ne privadi. To lahko pomeni, da serum z retinolom najprej nanesete vsak tretji večer in nato postopno povečate pogostost na vsak drugi večer, nazadnje, ko se toleranca kože poveča, pa na vsak večer. Pri nanašanju retinola je pomembno tudi, da preprečite stik z očmi in ustnicami.  

   
 • Retinolu  spodbuja naravni proces luščenja kože in pospešuje odpadanje odmrlih kožnih celic, s čimer pomaga izboljšati površino kože.

   
 • Retinolu je pogosta sestavina v izdelkih za nego kože. Serum z retinolom je najbolje uporabiti zvečer, saj je bilo ugotovljeno, da se ta sestavina pod vplivom sončne svetlobe razgradi, kar zmanjša njeno učinkovitost. Če se na začetku uporabe retinola pojavita suhost ali razdraženost, zmanjšajte pogostost uporabe, dokler se koža ne privadi.

 • Učinek pilinga retinola pomaga izboljšati videz madežev po aknah s spodbujanjem luščenja poškodovanih, razbarvanih celic.  

   
Message
Download Chrome