SPF
Hialuronska kislina je sladkor, ki ga telo proizvaja po naravni poti. Ta kislina, ki jo v koži najdemo v visokih koncentracijah, je bistvenega pomena za ohranjanje ravnovesja vlage v koži ter je odgovorna za njeno polnost in volumen. Poleg tega pripomore h gladki teksturi kože. Najdemo jo tudi v tekočini, ki obdaja oči in sklepe. Hialuronska kislina deluje kot goba, ki lahko pritegne in zadrži vodo, zaradi česar je odlična nekomedogena vlažilna sestavina. Naravna proizvodnja hialuronske kisline v koži pa s staranjem upada, zato je pomembno, da jo nadomestimo z negovalnimi izdelki, ki vsebujejo to sestavino.

Pomembne stvari, ki jih morate vedeti o hialuronski kislini

  • Hialuronska kislina se uporablja kot vlažilna sestavina v številnih izdelkih in jo pogosto najdemo v izdelkih, ki vsebujejo tudi sestavine, kot sta salicilna kislina in retinol, ki pomagata pritegniti in zadržati vlago v koži.
  • Hialuronsko kislino najdemo v čistilnih gelih, micelarnih vodah, losjonih, kremah in serumih. Če želite izkoristiti vse njihove vlažilne in pomirjujoče lastnosti, uporabljajte te izdelke v skladu z navodili. Zaradi svoje nežne narave je hialuronska kislina primerna sestavina za vključitev v formule, ki so zasnovane za občutljivo kožo ali občutljive predele, na primer okoli oči.

  • Hialuronska kislina pomaga ohranjati raven vlažnosti kože. Ob nanosu hialuronska kislina tvori plast hidracije na vrhu kože, ki zagotavlja mehkobo in gladkost. Poleg tega, da navlaži njeno površino, pomaga tudi učvrstiti, pomiriti in napolniti kožo.

  • Hialuronska kislina je naravno prisotna v koži. Mlajša kot je koža, več hialuronske kisline vsebuje, zato bolje ohranja vlažnost. Vendar njena raven postopoma upada, zaradi česar se zmanjša tudi sposobnost kože, da obnavlja vlažnost.

  • Hialuronska kislina je idealna sestavina za vse tipe kože, saj pomaga zagotavljati nekomedogeno hidracijo, ne da bi prispevala k težkemu ali mastnemu občutku. Raven hialuronske kisline s starostjo naravno upada, zato je pomembno, da izberete izdelke za nego kože, ki bodo vašo kožo znova napolnili s to sestavino.

  • Hialuronska kislina je zelo učinkovita vlažilna sestavina za vse tipe kože od glave do pet, ki lahko pomaga obnoviti dolgotrajno vlaženje suhe kože, tudi na dlaneh in stopalih.

Message
Download Chrome