SPF
CLEANSE LIKE A DERM

Kaj storiti in kaj ne pri čiščenju

Nepravilno čiščenje obraza lahko povzroči motnje ovirne funkcije kože in pusti kožo z občutkom neugodja, zategnjenosti in suhosti. Da bi vam pomagali doseči tisto najboljše v vaši rutini čiščenja, navajamo vse tisto, kar je treba in česar ni treba storiti med vašo rutino nege kože, z namenom doseganja navlažene kože zdravega videza.

1. Poiščite ustrezno formulo za čiščenje

Storite: Izberite si preparat za čiščenje na podlagi svojega tipa kože

​Preparati za umivanje kože niso univerzalni izdelki za nego kože, ki vsem enako ustrezajo. Z izbiro najboljšega preparata za umivanje obraza, ki ustreza vašemu posameznemu tipu kože, boste učinkovito očistili svojo kožo brez neželenih spremljevalnih učinkov (kot so močnejša občutljivost, luskanje ali srbenje).

Ne storite: Ne izbirajte močnih formul z izsuševalnim delovanjem

Posamezni preparati za čiščenje vsebujejo močne, izsuševalne sestavine, ki lahko oslabijo ovirno funkcijo kože. Da bi vam pomagali nežno očistiti vašo kožo brez občutka suhosti ali luskanja, preparati za čiščenje CeraVe so zasnovani tako, da ne vsebujejo alkohola, sulfatov ali vonjev.

Cleanse like a derm

2. Izberite si idealno pogostost čiščenja

Čeprav je vsaka koža povsem unikatna, obstaja nekaj splošnih smernic, ki vam lahko pomagajo pri odločitvi, kako pogosto umivati svoj obraz. Da bi ugotovili, katera je idealna pogostost čiščenja vaše kože, je najboljše, da se posvetujete s svojim zdravnikom ali certificiranimi dermatologi.

Cleanse like a derm

Storite: Čistite svoj obraz dva krat na dan in dodatno po potenju

Spoštujte dosledno rutino, ki pomeni čiščenje dva krat na dan: enkrat zjutraj in enkrat zvečer. Prav tako je bistveno, da očistite svojo kožo po vadbi ali opravljanju kakršne koli dejavnosti, ki povzroča močnejše potenje.

Ne storite: Ne umivajte svojega obraza prepogosto (ali preredko)

Tudi pretirano čiščenje in nezadostno čiščenje lahko vplivata na videz vaše kože. Po eni strani, s pretiranim umivanjem odstranjujete bistveno vlažnost svoje kože. Istočasno, ko nezadostno čistite kožo, to lahko povzroči zbiranje umazanije, maščobe in bakterij, ki pore.

3. Upoštevajte nasvete dermatologa

Storite: Poslušajte strokovnjake in poiščite pomoč, ko je to nujno

Kot smo že omenili, močni preparati za čiščenje lahko poškodujejo ovirno funkcijo kože in tako omogočijo vstop dražilnim dejavnikom ter izgubo vlage iz kože. Priporočamo, da si izberete blagovno znamko za nego kože, ki jo priporočajo dermatologi skupaj z nežnimi preparati za čiščenje, ki lahko odstranijo maščobe, umazanijo in ličila brez ogrožanja ovirne funkcije kože. Prav tako je bistveno poiskati pomoč certificiranega dermatologa, ko je to nujno. Vaš dermatolog vam lahko ponudi odgovore na vsako vprašanje, ki ga imate v zvezi s konkretnimi skrbmi glede kože in vam lahko ponudi profesionalno pomoč ali možnosti za obravnavo, ki je nujna.

Ne storite: Za tem, ko umijete svoj obraz ,ne pozabite preparata za vlaženje in zaščitne kreme pred soncem

Razen preparatov za čiščenje, vlažilne kreme in zaščitna krema pred soncem sta dva temeljna preparata v rutini nege kože, ki ju potrebuje vsak dober režim. Vlažilne kreme pomagajo pri vlaženju vaše kože in preprečujejo izgubo njene vlažnosti, zaščitna krema pred soncem pa varuje vašo kožo pred škodljivim sončnim UV sevanjem. V posameznih primerih je možno najti tudi vlažilno kremo in zaščitno kremo pred soncem v eni sami formuli, kot je preparat CeraVe AM Vlažilni losjon za obraz z zaščito od sonca. Kot pomoč pri izbiri ustreznih preparatov za konkreten tip vaše kože in vaše skrbi v zvezi s kožo, uporabljajte pripomoček Find My Skincare Solution v nadaljevanju besedila.

Cleanse like a derm

Rutina nege kože korak po korak

Odgovori na pogosto zastavljena vprašanja

 • Preparat za čiščenje je izdelek za nego kože, ki je namenjen za nežno odstranjevanje maščob, umazanije, znoja, odmrlih celic in ličil iz površine kože. Ta umazanija se zatem odstranjuje z izpiranjem z vodo. Dober preparat za čiščenje kože bo pomagal pri preprečevanju nabiranja snovi, pri tem pa ne bo motil ovirne funkcije kože.

  Vsi preparati za čiščenje kože CeraVe so zasnovani tako, da vsebujejo tri osnovne ceramide, s pomočjo katerih se zadržuje vlažnost in vzdržuje zaščitna ovirna funkcija kože. Oni prav tako vsebujejo koristne sestavine, ki pomagajo pri reševanju konkretnih skrbi in prispevajo k zdravemu videzu kože, kot so niacinamid, hialuronska kislina in salicilna kislina.

 • Idealno naj bi svoj obraz umivali dva krat na dan, enkrat zjutraj in še enkrat zvečer. Ob tem lahko obraz umivate tudi po vsaki dejavnosti, pri kateri je vaš obraz postal vidno prekrit z znojem.

  Vendarle, bistveno je, da si zapomnite, da je koža vsake osebe povsem unikatna in da se pogostost umivanja lahko razlikuje glede na potrebe vaše kože. Če ste negotovi, kako postopati, pogovorite se s svojim dermatologom o pogostosti umivanja obraza.

 • Odgovor je odvisen od vrste samega preparata. Vedno pozorno preberite deklaracijo na preparatu in ga uporabljajte skladno navodilom. Pri umivanju svojega obraza si morate zapomniti, da je preparat za čiščenje treba nanašati s krožnimi gibi s konicami prstov (brez premočnega vlečenja s hitrimi gibi po obrazu). Ko ste končali, preparat za čiščenje temeljito izperite z mlačno vodo in rahlo posušite svojo kožo s čisto mehko brisačo.

 • Nekateri se sprašujejo, ali voda zadostuje za pravilno čiščenje kože. Vendarle, pod običajnimi pogoji voda sama ne zadostuje za temeljito čiščenje vaše kože ter za odstranjevanje maščobe na ustrezen način. Razlog temu je, da se največji del »smeti«, ki se čez dan naberejo na vaši koži, ne more raztopiti v vodi, kar pomeni, da jih voda ne more odstraniti.

 • Načeloma priporočamo, da se izognete ekstremnim temperaturam pri čiščenju kože. To zajema tudi umivanje z zelo toplo ali mrzlo vodo. Vroča vodna para lahko odstrani koristne maščobe iz vaše kože in na ta način oslabi vlažilno ovirno funkcijo kože. To lahko prispeva k suhosti kože in na le-tej ustvari občutek neugodja po čiščenju – še posebej pri osebah s suho ali občutljivo kožo. Namesto tega priporočamo uporabo mlačne vode, z zmerno temperaturo. To bo pomagalo, da se vaša koža čuti pomirjeno in izenačeno.

 • Umivanje obraza med prhanjem je popolnoma v redu, pod pogojem, da uporabljate preparate za čiščenje obraza, ki so jih odobrili dermatologi, nežno tehniko čiščenja in da to počnete s čistimi rokami in s konicami prstov. Vendarle se izogibajte izjemno dolgim prham s toplo vodo, saj to lahko povzroči izsuševanje kože.

 • Z agresivnim ribanjem ali drgnjenjem ne boste dosegli globinskega čiščenja kože. Prav nasprotno, to dejansko lahko povzroči rdečico ali draženje. Močno brisanje prav tako ni nujno, da bi posušili svojo kožo po postopku čiščenja. Močni gibi in uporaba grobih tkanin lahko povzroči draženje vaše kože.

Message
Download Chrome